Kranen & parkeren 2020

Op het kaartje hieronder vind je de kraanlocatie, parkeerzones, routes van/naar het kranen en andere nuttige locaties. Klik op de iconen/lijnen voor meer informatie over de verschillende locaties.

De sloepen worden dit jaar weer in- en uitgekraand op Aquamarin in Weesp.

Procedure voor het inkranen

 • Voor kranen vanuit het noorden aanrijden en aansluiten in de wachtrij op de Pampuslaan (punt A op de kaart). Er wordt afgeroepen per sloep, dus zorg dat je (ruim) op tijd aanwezig bent.
 • Wanneer je wordt geroepen: Rechtsaf de Amstellandlaan op naar de kraanlocatie (B) en de aanwijzingen van de crew opvolgen.
 • Daarna doorrijden, rechtsaf de Flevolaan op en dan de bocht volgen de Gemeenschapspolderweg op richting punt C, waar een verkeersregelaar je zal aangeven of je links- of rechtsaf de Hogeweyselaan op moet voor het parkeren van de trailer.

Het kraanschema wordt enkele dagen voor de race op deze site gepubliceerd. Hierin vind je de volgorde en tijden voor het kranen.

Trailerhelling

Naast onze reguliere takelvoorziening kan er ook gekozen worden om, onder eigen verantwoording, gebruik te maken van de trailerhelling.

Parkeren na het intakelen

Trailers kunnen op dezelfde plek worden geparkeerd als vorig jaar (Hogeweyselaan), maar het parkeren wordt dit jaar gecoördineerd door een verkeersregelaar, die je zal aangeven waar geparkeerd moet worden.

Bij de trailerhelling kan ook geparkeerd worden aan de zijdes van de straat. Let hierbij wel op dat je het verkeer zo min mogelijk hindert.

Vervoer van en naar start/finish

Voor de mensen die de gekraande sloepen naar de start roeien: Er zijn twee bruggen te passeren op weg naar de start. Deze zullen gedurende de hele dag gedraaid worden.
NB: Tijdens de damesstart en de herenstart is het niet mogelijk om de Kom van Weesp te passeren!

Bij de hoek van de Amstellandlaan en de Hogeweyselaan is dit jaar de halte voor het pendelbusje. Dit busje rijdt gedurende het in- en uitkranen continu van/naar de start cq. finish.
In het centrum van Weesp rijdt het pendelbusje vanaf de hoek Hoogstraat – Kerkstraat richting de kraanlocatie.
Het pendelbusje rijdt van 8 tot ca. 19 uur.

Het vervoer van en naar parkeren of start/finish heeft dit jaar maar 2 op- of afstap plekken!

Tot slot is het natuurlijk ook mogelijk om tussen de kraanlocatie en de start/finish te lopen. De wandelroute is een kleine 2km (= ca. 20 minuten lopen) en is aangegeven op het kaartje hieronder.

Procedure voor het uitkranen

 • Vaar direct na de finish door naar de Kom van Weesp (de startlocatie) en wacht tot de Zwaantjesbrug draait. Vaar dan het Smal Weesp op tot de Roskambrug en wacht tot deze draait.
 • Wanneer er ongeveer 10 sloepen aanwezig zijn draaien de beide bruggen om de sloepen als groep door te laten (in elk geval één keer per 20 minuten)
 • Vaar vervolgens door naar dan de kom van de Aquamarin en wacht daar op aanwijzing van de kraanbegeleiding (op het water) om het kraangebied binnen te mogen varen.
  NB: In de kom van de Aquamarin is geen aanlegplaats beschikbaar (alle aanwezige steigers zijn privé-eigendom) en je kunt dus niet van de boot af. Wel is er een aanlegplaats aan het begin van Smal Weesp (op het kaartje aangegeven) bij de openbare toiletten en douches. 

NB: Er zijn dit jaar twee kranen aanwezig voor het uitkranen.

Chauffeurs auto + trailer

Als chauffeur heb je verschillende opties om na de race bij je auto en trailer te komen:

 1. Opstappen in de pendeldienst ter hoogte van de VVV-steiger (zie het kaartje). Je wordt bij je auto gebracht.
 2. Opstappen bij de Zwaantjesbrug. Hier is een halte (aangegeven door de paarse vlag). Je wordt bij je auto gebracht.
 3. Meeroeien naar de aanlegplaats aan het begin van Smal Weesp (zie de procedure voor het uitkranen hierboven). Je moet dan wel lopen vanaf de aanlegplaats naar de auto.
 4. De hele route lopen 😉
De chauffeur rijdt de auto met trailer vervolgens via dezelfde route als in de ochtend (via de Pampuslaan) naar de kraan. Daar aansluiten in de wachtrij en melden bij de kraanmedewerkers. Wanneer je bijna aan de beurt bent, wordt door de begeleiding op het water aan de sloepbemanning gemeld dat het tijd is om het kraangebied in te varen. Doe dit snel, dan hoeft er niet gewacht te worden.
Daarna wordt op aanwijzing van de kraanmedewerkers uitgekraand. Let op je persoonlijke veiligheid!

Na het uitkranen

Na het uitkranen ga je weer naar de Hogeweyselaan om de auto incl. sloep te parkeren. De Hogeweyselaan ligt op de route van onze pendeldienst. De haltes zijn aangegeven op het kaartje hierboven en zijn op straat aangeduid met paarse vlaggen. De pendelbusjes brengen je weer naar de feesttent op de Ossenmarkt.

Wanneer draaien de bruggen?

De bruggen draaien bijna de hele dag door extra diensten om sloepen voor Vechten op de Vecht door te laten. Allen tussen 11:30 en 12:00 en tussen 13:30 en 15:00 zijn de bruggen gestremd (er wordt dan gestart in de Kom). Om de overlast op het wegverkeer te beperken zullen de bruggen pas draaien wanneer er ca. 10 sloepen verzameld zijn voor de brug (of na ca. 20 minuten bij minder sloepen).

Na de dames-race

Om 13:30 draaien de bruggen om je door te laten richting de kraanlocatie. Ben je er dan niet, dan moet je wachten tot na de start van de heren-race. De bruggen draaien dan vanaf 15 uur weer.

Na de heren-race

De bruggen draaien tussen 15:00 uur en 17:00, ongeveer 1x per 20 minuten. Dit is ca. 6 keer draaien. Dat betekent dat je na de finish zsm naar de Kom van Weesp moet doorroeien om klaar te liggen voor de brug.

© 2008 - 2020 Stichting Vechten op de Vecht. Alle rechten voorbehouden · Privacybeleid